pt>

Bombay Kedi Cinsi

17-01-2024 23:29
Bombay Kedi Cinsi
Kara bir pantere benzeyen bir duruşa ve yürüyüşe sahip olan Bombay kediler neşe dolu, oyuncu, enerjik ve sıcakkanlı canlılardır. Onları diğer siyah kedilerden ayıran özellikleri bulunmaktadır. Öncelikle diğer kedilere nazaran Bombay kedilerin tüyleri sık ve kısadır. Ayrıca tüylerinin parlaklığı da dikkat çekicidir.

Yetişkin bir Bombay kedisi yaklaşık 12 kilogram ağırlığa kadar ulaşabilmektedir. Doğal şartlarda kiloları 6 ila 12 kilogram arasında değişmektedir. Ayrıca erkek kedilerin dişilerden daha ağır olduğu bilinmektedir. Diğer kedilerden daha uzun yaşayan Bombay kedilerinin ortalama ömürleri 15 ila 20 yıl arasında değişmektedir.

 

Yuvarlak biçimli olan kafalarının yanında burunları da diğer siyah kedilere oranla basıktır. Gözleri yuvarlak olan Bombay kedilerinin gözleri genellikle sarı, altın veya bakır renginde olmaktadır. Ayrıca parlak bir göz yapısına da sahiptirler. Yuvarlak patilerinin yanında kuvvetli bacaklara sahiptirler. Kuyrukları ise diğer kedilere oranla düz bir biçimdedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.